ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

• Къде снимате?

Живея в Пловдив, но обичам да пътувам, така че приемам ангажименти навсякъде в страната и чужбина. Разбира се, в този случай към основната оферта допълнително ще се добавят разходите за транспорт, а при необходимост – и за нощувка.

• Каква техника използвате?

Разполагам с висок клас професионална техника Nikon, както и голям брой аксесоари: светкавици с радиосинхрон, чадъри, дифузери, цветни филтри и др. Когато условията за фотосесия са твърде специфични, наемам необходимата допълнителна техника.

• Как да запазя дата?

Най-напред трябва да се уверите, че Вашата дата е свободна – за целта използвайте предпочитания от Вас начин за контакт. След това ще проведем предварителна среща, за да уточним всички детайли, свързани със събитието. Тази консултация е безплатна и напълно неангажираща. На финала, ако решите да работите с мен, следва да заплатите капаро в размер на 30% от общата сума и Вашата дата е запазена!

• Обработвате ли снимките?

Да, обработвам всеки кадър, който ще получите: цветова корекция, ретуш, ефектни филтри, фотореалистични колажи, прецизен портретен ретуш и др. Дългогодишната ми практика в обработката на всякакви изображения е гарант за прецизния завършек на работата ми като фотограф.

• Колко снимки ще получим?

Броят на кадрите зависи от много неща: от вида и продължителността на събитието, от броя на гостите, видовете ритуали и др. Например при сватба с продължителност 10 часа предавам средно около 1000 кадъра, но все пак това е една относителна цифра. Не поставям никакъв лимит, нито пък се стремя да попълвам бройки на всяка цена. Щом има интересни, важни, съдържателни кадри, значи ще ги имате.

• Кога ще получим готовите снимки?

Крайният срок варира от 14 до 90 работни дни. Той зависи от текущите ми ангажименти и се уточнява по време на предварителния ни разговор. Целият процес протича поетапно:

  1. В срок до 2 седмици ще получите чрез интернет десетина подбрани снимки.

  2. Дисковете с всички снимки в пълен размер ще получите в срок до 90 работни дни.

В случай че снимките Ви трябват спешно, може да направите експресна поръчка срещу допълнително заплащане.

• Какво представлява фотокнигата?

Фотокнигата е уникално печатно издание с Ваши снимки, отпечатани директно върху нейните страници. Дизайнът й е индивидуален, подготвен специално за Вас! В нейната подготовка участвате и Вие чрез подбор на кадрите, които ще се използват.